Situationen i Ukraina - Jag vill hjälpa till!

LÄS MER

Med anledning av situationen i Ukraina är det många som vill hjälpa till. På denna sida kan du anmäla ditt intresse för att hjälpa till på olika sätt. 

Kommunen följer löpande händelseutvecklingen i Sverige och omvärlden med anledning av situationen i Ukraina. Eftersom situationen i Ukraina är föränderlig vet vi inte hur behovet av frivilliga insatser kommer att se ut framöver. Du blir uppskriven på vår lista över personer som vill göra en frivillig insats, och kommer att bli kontaktad om behovet av din hjälp uppstår. 

Just nu samlar vi in anmälningar från dig som:

  • Kan erbjuda tillfällig logi 
  • Vill anmäla intresse för att göra en frivillig insats

Är du fastighetsägare och har bostäder att hyra ut?

Om du är  fastighetsägare och har bostäder för uthyrning till människor som flytt, ska du vända dig till Migrationsverket.

Skänka gåvor

Storfors kommun har ingen egen insamling av saker, kläder, mat eller andra förnödenheter. Det finns flera frivilligorganisationer som tar emot gåvor och pengar för stöd till de drabbade i Ukraina och samordnar olika hjälpinsatser. I Storfors finns till exempel Storfors Frikyrka som är öppet för insamling alla dagar kl. 18-20, förutom måndagar. Du lämnar din gåva vid stora ingången på Parkvägen 4. Frågor kan ställas till Mariette Gustavsson tel: 076-918 04 12 eller Paul Devlin tel: 079-052 41 01.

Du kan även vända dig till exempelvis: 

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa